To farger varmer mer enn en

September 16, 2014

Når man strikker votter er det lurt å lære seg å strikke mønsterstrikk med (minst) to farger. En ting er at det ser pent ut og at folk blir litt imponerte over ens strikkeskills (snedige halskantløsninger og glupe fellinger går jo oftest uoppdagede og gir lite street cred hos vanlige folk). En annen og ganske mye viktigere ting er at vottene blir dobbelt så varme av dobbelt lag garn. Man skal huske å strikke dem i ullgarn som ikke er superwash-behandla – det er varmere, hyggeligere å ta på og tover seg så fint i bruk. Etter en hard sesong i barnehagen blir handflata kanskje tovet litt for kort. Full av innfiltet sandkassesand som er umulig å få ut. Da er vi så heldige at vi kan strikke et nytt par. I rare farger. Av restegarn, hvis man vil, for et par barnevotter gjør ikke det store utslaget på garnkjøpskontoen. Ikke tar det stort lang tid å få dem ferdige heller.

20140916-133942.jpg

Dette er Hugin og Munin-vottene fra Norske vottar og vantar av Annemor Sundbø. Jeg har strikket dem før i grått og rødt Rauma Finullgarn (se bilde lenger nede i feeden – der ligger de på radiatoren), men denne gangen ble det pt2. Mest fordi jeg ikke rakk innom Husfliden (klar feilprioritering) da jeg var i Norge i sommer, og pt2 var lett tilgjengelig. På pinne 2,5. De passer til min lille treogethalvtåring, som blånekter å ta dem på seg. Derfor ligger de stille på bordet og venter pent på bedre tider.

PS. En fin bonus ved å bo i Danmark er at ingen av de andre ungene har mønsterstrikka votter, så de er lette å kjenne igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: