Heldress til lillebror

February 2, 2011

Heldressen er ferdig! De siste maskene strikket jeg på sykehuset med nyfødt baby ved siden av. Vår snille, norske sykepleier (vi bor i Danmark) kommenterte at “ja, du er jo norsk, selvfølgelig strikker du”, da hun så meg sitte i senga omgitt av strikkebok og nøster. Knappene kom ikke på før litt seinere, men det hastet ikke, for dressen er en god del for stor til en nyfødt. Størrelsen heter 0-6 måneder, men 3-6 er nok mere riktig. Jeg la opp masker til en ny dress i størrelse nyfødt men har ikke kommet lenger enn til et halvt bein (jeg kom ikke videre etter å ha oppdaget at strikkefastheten var mindre i bredda men ikke i høyda med det nye garnet, og hjernen min hadde lagt fra seg alle matte-evner i ammetåka) og regner med at babyen vokser fortere enn strikketøyet, så det beinet blir nok rekt opp igjen. Jeg bruker dressen selv om den er for stor. Han får ikke kalde hender, i det minste.

På veien fikk jeg god hjelp av snille Merete fra monstermønster – hun bidro med råd (per lynrask epost) til den viktigste endringa fra oppskrifta, nemlig lengre ermer. Strikket etter boka var de mildt sagt ute av proporsjoner, og jeg endte heldigvis med å rekke opp og strikke om igjen. Tusen takk for det! Merete kom også med et link som jeg har på følelsen blir uvurderlig – nemlig en felle/øke-jevnt-kalkulator. Særlig for min for tida matematisk ganske utfordra hjerne er det ikke noe så slitsomt som å sitte og regne ut hvordan man skal øke for eksempel 15 masker jevnt over en pinne med et maskeantall som ikke på noen måte går opp i 15. Så, hurra! Nå slipper jeg!

Heldress til lillebror
Garn: New Zealand Lammeuld holdt dobbelt, i fargen petroleumsblå
Pinner: 3 mm
Oppskrift: Heldressen fra Nøstebarnboka
Ravelry-link

Advertisements

One Response to “Heldress til lillebror”

  1. Merete Says:

    Bare hyggelig å kunne være til hjelp!

    Øke/fellekalkulatoren er jommen superpraktisk, jeg er i tåka ennå, og det bommes en smule på enkle regnestykker (og bestilling av flybilletter… det er en annen historie…) for tiden. Mulig det blir bedre når yngste finner ut at å sove hele natta er en god ide?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: