Nøstebarndress (wip)

December 2, 2010

Jeg har begynt på en heldress til lillebror. Jeg strikker og strikker for å bli ferdig før babyen kommer, selv om dressen er en god del for stor til en nyfødt i størrelse 0-6 måneder. Jeg er inspirert av Monstermønsters mange dresser og bruker samme garn som henne – New Zealand Lammeuld – hovedsaklig fordi det var mye lettere å få tak i enn Askeladen-garnet. Jeg bestilte garnet fra 123knit.dk på mandagen og fikk det i posten dagen etter. Og siden jeg ikke holdt meg til bare lammeuld-garnet fikk jeg fri frakt også. En litt skummel nettbutikk siden de har så mye fint!

Jeg har ikke noe hespetre og har dessverre en mann som ofte jobber om kvelden, så da må man ty til alternative måter å nøste opp garn på. Før pleide jeg å ha det rundt føttene og nøste mens jeg så på tv. Så ble magen for stor til at jeg klarte å lene meg framover og rette opp floker i garnet, så nå har jeg garnet rundt knærne i stedet. Kan være det ser tullete ut, men ingen ser det, og det virker. Siden det skal strikkes med dobbel tråd (argh) i denne oppskriften lagde jeg (siden jeg ikke har noen nøstemaskin heller) et innefra-og-ut-nøste og strikker med begge ender av nøstet samtidig. Da begynner man med å lage en liten hespe/dukke over fingrene, og lager starten på nøstet over bunnen av dukka – sånn at dukka stikker ut av nøstet, og man kan dra i den når man skal begynne å strikke. Med så tynt garn som dette blir det noe flokete tull, men. Det funker teoretisk sett.

Det er en fin oppskrift selv om jeg noen ganger blir litt lei av å skulle regne ut antall økninger selv. Jeg har blitt forvent av å bruke utenlandske oppskrifter, tror jeg. Er halvveis men har ikke fått tatt bilde av dressen enda. Skal se om ikke jeg får det til.

Advertisements

One Response to “Nøstebarndress (wip)”

  1. Merete Says:

    Etter kommentar i bloggen min skjønner jeg at yngste er kommet til verden! Gratulerer!!

    Og for oss som hater å regne ut økninger jevnt fordelt:
    http://www.thedietdiary.com/knittingfiend/tools/IncreaseEvenlySpace.html


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: